Iværksætter: Etableringsydelse

Er du i gang med at starte et nyt firma og skal have en hjemmeside eller en webshop, så vil det med garanti være en etableringsydelse.

Skal du starte et nyt firma, er det en god ide at have en god forretningsplan, og en del af din forretningsplan bør have et afsnit om finansering, hvad er dit budget? Hvad forventer du af indtægter og hvad basere du det på, kaldet en prognose.

En vigtig faktor er at definere dine etableringsomkostninger kan være mange forskellige udgifter, kaldet en etableringsomkostning eller etableringsydelse. Det kan være depositum til kontor-, forretnings- eller lagerlokaler, køb af computer, forskellige programmer til din computer m.m. Alt du skal ud at spendere penge på for at starte din forretning er en etableringsydelse.

Skal du have en hjemmeside eller en shop skal du forvente de her etableringsydelser.

  • Domæne, den adresse din hjemmeside skal lægge på. Koster som regel mellem 39 kr. og 139 kr. alt efter hvilken type domæne og hvor du køber det.
  • Webhotel, det er her din sides filer og database er lokaliseret. Det kan koste alt fra 16kr. om måneden, nogle webhostingudbydere har billigt tilbud det første år, og så andet år stiger den månedlige ydelse markant.
  • Der findes masser af gratis hjemmeside og shopløsninger hvor du selv kan oprette din side, men du skal forvente at det vil være  tidskrævende og til tider frustrerende at finde ud af hvordan tingene fungerer.
  • Selv om eks. WordPress og Prestashop er gratis kan du få brug for at købe nogle moduler til at understøtte specielle funktioner på din side.
  • Der kan også være tider hvor det er lettere og billigere at få et web bureau til at lave din side eller en shop. Det kan koste alt fra 1200kr. for en WordPress side og 6999kr. for en Prestashop og op.
  • Efterfølgende kan du også få brug for Websupport til din hjemmeside, det er rart at ikke skulle tænke på det tekniske, så du kan fokuserer på din forretning. Det er også fedt at have et sted at kontakte hvis man har spørgsmål, eller der er gået noget galt på ens hjemmeside.
  • Andre udgifter til din hjemmeside kunne være billeder, tekst og søgemaskineoptimering.

Som du kan se er der mange forskellige etableringsydelser forbundet med at få en hjemmeside, men det kan gøres billigt hvis du selv vil gøre en indsats.

Udover domæne og webhotel, kan du faktisk få en gratis hjemmeside.